Bondora

Bondora

500 – 10 000 €

Lainasummat

3 – 60 kuukautta

Maksuaika

8,12%

Korko

Heti

Maksetaan

Bondora

 • Lainaa 500 - 10 000 euroa
 • Laina-aika 3 - 60 kuukautta
 • Luottopäätös heti
 • Perustiedot
 • Yritys
 • UKK

Bondora yleiskatsaus

Haettavat lainat 500 - 10 000 euroa.

Takaisinmaksuaika 3 - 60 kuukautta.

Palvelun ikäraja on 18 vuotta.

Luottopäätöksen ja rahat tilille saat heti.

Esimerkki lainakuluista
4 145 € laina 5 vuodeksi maksaa 99,49 € kuukaudessa. Tyypillinen vuosittainen korkotaso on 21,63 %. 5 vuoden ajalta maksettavaksesi tuleva kokonaissumma on 6 213,9 €, joka sisältää 994,7 € korkomaksuja (8,81 % kiinteällä korkoprosentilla) ja 829,2 euron vuosittaisen hallinnointimaksun. Lisäksi veloitamme 245 € sopimusmaksun maksettuasi lainasi takaisin. 5 vuoden jälkeen kokonaisveloituksesi tulee 2 068,9 € jos lainaamasi summa on 4 145 €. Tarjoamme korkoprosentti vaihtelee lainoittain, minkä vuoksi pyydämme sinua lukemaan huolella palvelumme ehdot ja edellytykset. Voit myös konsultoida asiantuntijaamme tarvittaessa.

Lue myös toinen julkaisu aiheesta: Senttilaina.fi/bondora/

Mihin tarkoitukseen laina sopii?

Lainan käyttökohdetta ei tarvitse kertoa, voit käyttää lainasi mihin tahansa.

Bondoran takana on:

Bondora AS Suomen sivuliike

Urho Kekkosen katu 4-6E

00100 Helsinki

Usein kysyttyä

Useiten kysyttyjä kysymyksiä.

Miksi Bondora?

Bondora tarjoaa vertaislaina koseptinsa avulla yhtä markkinoiden edullisimmista koroista. Alkaen vain 8,12 prosenttia.

Kuinka suurta lainaa voin hakea?

Voit hakea lainaa 500 eurosta 10 000 euroon asti.

Mikä on lainan korko?

Lainan todellinen vuosikorko (APR) vaihtelee yksilöllisesti ja voi olla mitä tahansa 21,63 - 98,49% väliltä. Korkeinta mahdollista vuosikorkoa sovelletaan vain maksimissaan 2000 € lainasummiin.

Kuinka nopeasti laina maksetaan?

Laina maksetaan heti tilillesi kun olet hyväksynyt saamasi lainatarjouksen.

Bondora kokemuksia

Bondora on verkossa toimiva liananmyöntäjä joka myöntää kertalainoja aina 10 000 euroon asti. Palvelun etusivulla on helppo navigoida ja lainahakemuksen suorittaa nopeasti. Jo etusivulta käy ilmi, että lainatarjouksia saa minuutin kuluttua hakemuksen lähettämisestä.

Palvelun käyttäminen on tehty todella yksinkertaiseksi, joten kuka tahansa onnistuu helposti täyttämään ja lähettämään lainahakemuksen palvelussa.

Bondora on monipuolinen palvelu, josta voi hakea lainaa eri tarkoitusperiin. Tarjoilla on esimerkiksi joustoluottoa, pikalainaa tai lainojen yhdistämistä. Minimilainasumma on 500 euroa ja maksimi lainasumma edellämainittu 10 000 euroa. Lainan kustannukset määräytyvät henkilökohtaisesti ja niihin vaikuttaa hakijan henkilökohtainen taloudellinen tilanne ja takaisinmaksuaika.

Muista tutustua tarkasti lainasopimuksen ehtoihin ennen kuin viimeistelet valitsemasi lainatarjouksen, näin hakijalle on selkeää mistä lainan todelliset kulut muodostuvat.

Bondoralla on myös mahdollista sijoittaa vertaislainoihin, joka on yleistyvä sijoitusmuoto. Sijoittajana rahoitat siis muiden lainoja valitsemasi riskitason mukaisesti.

Kenelle Bondora on hyvä vaihtoehto?

Palvelun valinta on hyvä jos tarvittava laina osuu 500 – 10 000 € haarukkaan. Palvelun todellinen vuosikorko vaihtelee ilmoitetun 8 – 60 prosentin välillä riippuen hakijan omasta taloudellisesta tilanteesta. Lainan lyhennysaika on 3 – 60 kuukautta riippuen lainan suuruudesta.

Lainasta peritään sopimuspalkkio joka on 3,65% lainasummasta, enintään kuitenkin 150 euroa lainasta. Vuosittain lainasta peritään 3,65 % hallinointipalkkio, tämäkin enintään 150€.

Huono piirre näissä lainoissa on, että varsinaisten pienempien lainojen (alle 2000€) kulut voivat olla hyvinkin kalliita verrattuna muihin lainapalveluihin.

Joustavaa lainaa Bondoran avulla

Laina sopii tilanteisiin joissa rahaa tarvitaan heti, eikä seuraavaa palkkapäivää voi odottaa. Näissä tilanteissa Bondora on erinomainen vaihtoehto.

Osa lainanhakijoista mieltää Bondoran lainat käteviksi myös suurempii rahoitustarpeisiin, joissa lainasumma lyhennetään jopa 5 vuoden maksusuunnitelmalla. Kun jätät hakemuksen palveluun et sitoudu ottamaan lainaa vaan saat eteesi useita eri lainotarjouksia eri sjoittajilta. Muista siis vertailla eri lainatarjoukset tarkasti löytääksesi parhaiten sopivan lainan.

Kun vastaat tarjoukset sinulla on 3 vuorokautta aikaa päättää hyväksytkö jonkin lainatarjouksen. Sinun ei siis tarvitse tehdä lopullista lainapäätöstä heti.

Hinta ja korko

Bondoran kautta haetuissa lainoissa korot ja kulut muodostuvat lainan määrästä ja takaisinmaksuajasta. Lainasta peritään sopimuspalkkio sekä vuosimaksu, jotka ovat enintään 150€ kappale. Suuremmat lainat ovat edullisempia kuin pienemmät lainat joten todellinen vuosikorko on alhaisempi.

Palvelua voi käyttää myös lainojen yhdistämiseen, mutta huomioi että Jos Bondorasta on otettu useita lainoja ei niitä kyseisessä palvelussa voi yhdistää.

Lainaa voi hakea 60 kuukauden eli 5 vuoden takaisinmaksuajalla. Huomioi kuitenkin, että mitä pidempi laina-aika on sitä kalliimmaksi laina tulee. Minimikuukausilyhennys on 11,88€ pienimmälle lainasummalle joka on 500€. Suurimalle lainasummalle eli 10 000€ minimikuukausimaksu on 237,66€.

Kuukausilyhennykset ovat kiinteitä koko laina-ajan ellet hae B-Secure erillispalvelua, jonka avulla voi kuukausittaisen lyhennyksen summaa halutessaan muuttaa. Maksikorko on 60% ja minmi 8%.

Lainaajan ehdot ja edellytykset

 • Lainanhakijan täytyy olla vähintään 18-vuotias EU:n tai Sveitsin kansalainen.
 • Asuinpaikka on oltava pysyvästi Euroopassa.
 • Hakija ei saa olla poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö.
 • Tarvitaan myös EU-maassa sijaitseva pankkitili koska tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla Trustlyn kautta.
 • Hakijalla ei saa olla uhkapeliriippuvuutta.
 • Lisäksi hakijan on täytettävä muut luotonantajan asettamat luottokelpoisuusvaatimukset.

Asiakaspalvelu, aukioloajat ja lainojen siirtoajat

Asiakaspalvelusta saa apua viidellä eri kielellä: Suomi, Englanti, Viro, Espanja ja Venäjä. Asiakaspalvelu tapahtuu sähköpostin välityksellä, yhteystiedot löydät alapuolelta.

Lainapäätös annetaan heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen, toisinaan hakemusten käsittelyssä saattaa kulua jopa kaksi pankkipäivää.

Lainat siirretään heti kun lainasopimus on allekirjoitettu, nopeimmillaan 15 minuutissa.

Yhteystiedot

00100 Helsinki, Urho Kekkosen katu 4-6E

asiakaspalvelu@bondora.com

www.bondora.fi

Palvelu on avoinna 24/7

Lainaehdot

 • Olet vähintään 18-vuotias.
 • Tulosi riittävät kattamaan kulut.
 • Sinulla ei saa olla maksuhäiriöitä.
 • Et tarvitse vakuuksia tai takaajia.

Miten haen lainaa?

 1. Siirry täyttämään ilmainen lainahakemus.
 2. Vastaanota lainatarjous heti.
 3. Hyväksy lainatarjous.
 4. Rahat maksetaan tilillesi heti.

Yhteenveto ja arvostelu

Loppujen lopuksi Bondora on mahtava luotonantaja. Arvosanaksi itse annamme 4,5 / 5 joka muodostuu nettisivujen helppokäyttöisyydestä ja selkeästi näkyvillä olevista palveluehdoista. Palvelu sopii hyvin pienempään tai suurempaan rahan tarpeeseen ja maksuajan suhteen palvelu tarjoaa joustavuutta.

Huonoja puolia palvelussa on pienempien lainojen mahdollisesti korkeat kulut. Alle 2000 euron lainoissa kustannukset saattavat nousta hurjiksi riippuen valitsemastasi laina-ajasta. Lainoista peritään myös hallinointi- ja sopimuspalkkioita jotka ovat enintään 150 euroa. Maksusuunnitelmaa ei voi muuttaa maksamatta lisäpalvelusta joka maksaa 10€ kuukaudessa.

Muista tarkistaa lainaehdot vielä huolellisesti ennen lopullista sopimuksen allekirjoittamista.

3.7
3,7 rating
3.7 tähteä 5 tähdestä (perustuu 11 arvosteluun)
Erinomainen37%
Erittäin hyvä36%
Keskiverto9%
Huono0%
Erittäin huono18%
4,0 rating
22.7.2020

Hyvää vaihtelua kokeilla välillä tätäkin palvelua.

Sinna
1,0 rating
22.7.2020

Ei taida palvelu olla toiminnassa enää?

simo
1,0 rating
25.3.2020

Pysykää erossa tästä!
Ei puhelinpalvelua eikä myöskään vastaa viesteihin sähköpostin tai palvelun kautta ja juuri tuttava menetti luottotiedot perusteettomasti! Lyhyen Google haun perusteella näyttää olevan kyseisen yrityksen normaali tapa.

Pettynyt mies
4,0 rating
23.10.2019

Onkohan lainaehdot kiristyneet, tarjosivat melkein kaksi kertaa kalliimpaa lainaa jota aikaisemmin hain muutama kuukausi sitten..

Mirva
5,0 rating
9.10.2019

Hyvä lainapalvelu, edullinen korko

Nico
Arvostelut / kokemuksia:

Bondora kokemuksia ja keskustelu

Kerro mielipiteesi tai kokemuksia Bondorasta meille. Julkaisemme ne tällä sivulla. Moni sekoittaa Bondora kokemus-aiheet Bondoroz Creditiin joka on täysin eri lainapalvelua eikä sillä ole mitään tekemistä Bondoran kanssa.

Bondoraa on kuitenkin kritisoitu korkeiden korkojen takia. Moni lainanhakija on saanut edullista lainaa Bondoran lainapalvelusta, mutta toisille palvelu on ollut pettymys.

Miksi palvelu on ollut pettymys osalle lainanhakijoista?

Bondora ei voi itse vaikuttaa tarjottuihin lainoihin, sillä koko palvelu perustuu peer-to-peer konseptiin jossa ihmiset lainaavat rahaa toisilleen.

Jokainen palveluun sijoittanut henkilö saa itse määritellä tuottotavoitteensa, jonka mukaan riski määräytyy.

Jos lainanhakijan luottokelpoisuusarvio on merkinnyt sijoituksen riskiseksi kohteeksi, ei lainoja voida tietenkään myöntää yhtä edullisesti kuin muille.

Palvelu on kuitenkin kokeilemisen arvoinen, sillä pyytämällä lainatarjoukset et sitoudu ottamaan lainaa. Vasta jos päätät valita lainatarjouksen ja allekirjoittaa sen, muuttu sopimus sitovaksi.

Onko Bondora huijausta?

Bondora ei ole huijausta vaan edullista korko tarjoava palvelu joka toimii vertaislaina-konseptin avulla.

Vaikka vertaislainat ovatkin vielä melko lapsen kengissä etenkin Euroopassa eivät ne silti huijausta ole.

Vertaislainat perustuvat yksinkertaiseen konseptiin, jossa ihmiset lainaavat rahaa toisilleen sijoitusalustan kautta. Tämä sijoitusalusta sattuu olemaan Bondora.

Suomessa toimii kuitenkin muutamia samanlaisia lainapalveluita, jotka perustuvat vertaislainaamiseen. Tälläisiä ovat muun muassa Fellow Finance ja Fixura.

Bondora toimii myös sijoitus kohteena

Moni sijoittaja suosii vertaislainoihin sijoittamista korkean pääomantuoton takia. Jos verrataan lainoihin sijoittamista pörssisijoittamiseen huomataan, että tuotto on jopa 5 kertaa parempi lainoissa kuin osakkeissa.

Lainat voivat kuitenkin olla riskialtis sijoituskohde pitkällä aikavälillä, mutta hyvin hajautettuna vertaislaina portfolio palvelee jokaista sijoittaa erinomaisesti.

Bondora tarjoaa sijoittajille tehokkaan, helpon ja nopean sijoitusalustan jossa alkuun pääsee muutamassa minuutissa.

Sijoitettu pääoma Bondoralla on tuottanut erinomaisia tuottoja yli 120 000 sijoittajalle ympäri maailman. Sijoitettua rahaa yritys on haalinut 370 miljoonaa ja maksanut siitä sijoittajille jo 44 miljoonan euron edestä tuottoja.

Pienen mahdollinen sijoitus vertaislainoihin on 1 euro. Voit lukea lisää sijoittamisesta vertaislainoihin Bondoran sivuilta ja katsoa onko se sinulle sopiva sijoitusmuoto.

Lue muut arvostelumme: